Jedzenie przyprawione lasem

with Brak komentarzy

O jedzeniu można by dużo i wiele zarówno mówić, jak i próbować. Jedno jest pewne, w zatrzęsieniu książek kulinarnych, jakie wychodzą na poslkim rynku wydawniczym, ciężko jest, tak na dobrą sprawę, wybrać coś odpowiedniego dla siebie. Ba, tym bardziej jest to trudne, że wystarczy wpisać w przeglądarce interesujące nas hasło, a wyskakujące wyniki momentalnie przyprawią o niezbyt przyjemny zawrót głowy.

Po pierwsze dlatego, że w większości przypadków przepisy są niesprawdzone, a poza tym powielają się, wprowadzając chaos w kulinarnej internetowej przestrzeni. Dla wszystkich poszukiwaczy czegoś niebanalnego mam dobrą wiadomość. Właśnie wychodzi niezwykła książka kucharska. Autorstwa Agnieszki Żelazko, która po pierwsze uwielbia jeść dużo i smacznie – i to już jest świetna rekomendacja, po drugie uwielbia gotować i robi to tak, że dziwię się, dlaczego jeszcze nie prowadzi własnego programu w Kuchnia.TV. A to nie wszystko.

W książce Agi, zatytułowanej „Jedzenie przyprawione lasem” znajdziemy przepiękne zdjęcia z mazurskich lasów, wykonane przez utalentowanego fotografa Adama Cisowskiego. Co więcej? Mnóstwo leśnych opowieści o mazurskich lasach, wypróbowane przepisy na super jedzenie i wielka moc obrazu – tę książkę chce się schrupać w całości.

A 9 listopada o godzinie 18:00 w Brain Ambassy (budynek Adgar Park West) przy al. Jerozolimskich 181b odbędzie się premiera książki i to nie byle jaka premiera, ale smakowita z gotowaniem, próbowaniem, czytaniem i dobrą kulinarną zabawą.

Wstęp wolny, zapraszamy.

fot. Adam Cisowski

Leave a Reply